Anders Haahr

Udgivelser

  • Bog ·

Da Frederik vandt Wimbledon

En af dansk sportshistories mest eventyrlige bedrifter fandt sted i sommeren 2012, da den stort set ukendte tennisspiller Frederik Løchte Nielsen ved en tilfældighed fik mulighed for at deltage i Wimbledon, verdens mest prestigefyldte tennisturnering.
Om tennis - Anders Haahr Rasmussen
  • Bog ·

Om tennis

Hvad er det, tennis kan? Hvorfor betyder tennis så meget for så mange? Hvad sker der med os, når vi ser eller dyrker tennis?
  • Radio ·

Manderegler

En radiobogklub om livets store spørgsmål, især dem der har med mænd og kvinder at gøre. Selvhjælpsbogen '12 regler for livet' af den canadiske psykolog Jordan B. Peterson er blevet en bibel for unge mænd verden over.
  • Andet ·

Lullabies for Lost Children

Klassisk sanger Ly Tran og journalist Anders Haahr Rasmussen har med dette projekt indsamlet historier og vuggeviser hos de forældre, hvis børn flygtede fra Vietnam efter krigen og nu har en tilværelse adskilt fra dem i Vesten.
  • Bog ·

En fandens mand

Gennem en blanding af personlige historier, essays og interviews fortæller Anders Haahr om at date, om #MeToo, om grænser, om sexisme og homofobi, en hel del om sex...
  • Artikkel ·

Slaget som ingen af os havde set komme

Caroline Wozniackis største kamp, sejren i Australian Open, opsummerede på en måde hele hendes karriere, og var en centimeter fra aldrig at finde sted. Anders Haahr Rasmussen, der har fulgt Wozniackis karriere og skrevet en bog om Danmarks første Grand Slam-singlevinder, om kampen hvor hun gik all-in.
  • Artikkel ·

Wozniackis sejr er et drama i fire akter

Efter et årti med op- og nedture vandt tennisspilleren Caroline Wozniacki Australian Open 2018. Det var ikke bare opsigtsvækkende på grund af præstationen i sig selv. Det var også bemærkelsesværdigt, fordi hendes historie i den grad minder om en helt klassisk udviklingshistorie, som vi kender dem fra de store fortællingers verden. Her kommer Wozniackis karriere i fire akter, fortalt af tennis-aficionado Anders Haahr.
  • Radio ·

Manden og præsten

Kan man være forældre sammen, når man ikke længere er kærester, og er der en grund til at få børn, som ikke starter med dig selv? Skal vi miste kontrollen, miste noget af os selv og være sårbare, for i virkeligheden at leve?
  • Bog ·

En fortælling om at være træt

Anders er udmattet. Hver dag vågner han med en krop af bly. Fra tidligere at kunne spille tennis i timevis bliver han nu forpustet af at gå i Netto. Lægerne finder spor af borrelia og et svækket immunforsvar.
  • Artikkel ·

Hemmeligheden bag at blive verdens bedste?

AKTUEL IGEN. Roger Federer mod Rafael Nadal. Det er en af de største sportslige rivaliseringer nogensinde, ikke bare i tennis, men i hele sportshistorien. Og nu, efter tre års pause, er Federer tilbage i Nadals kongerige til grusturneringen French Open. Anders Haahr Rasmussen skrev i 2017 dette essay om de to spilleres rivalisering, og om hvorfor Federer på det tidspunkt spillede noget af det bedste tennis, der nogensinde har fundet sted på kloden. Svaret rækker langt ud over sporten og dybt ind i, hvad et menneske kan blive til.
  • Klumme/essay ·

En flink og gusten fyr

Det er ikke for at sige, at alt flirt og forførelse foregår i gråzoner, hvor rigtigt og forkert er umuligt at skelne mellem. Det er heller ikke for at sige, at alle mænd, selv de flinkeste af dem, dybest set er nogle gustne karle. Det er bare fordi, jeg har en mistanke om, at de mænd, der overskrider kvinders kropslige grænser, ikke altid er nogle andre. Nogle gange er det også mig. Tror jeg. Måske.
  • Radio ·

Freelance (AKT1 #39)

Radio og biografmørke er oplagt ægteskab. Det kan ikke komme bag på nogen, der har fulgt radiomediets udvikling de senere år. Men i stedet for blot at afspille podcasts, tændte AKT1 for lamperne og mikrofonerne, for at give publikum muligheden for at være med, når vi vækker fire hørespil til live. Dette skete i Christianias gamle biograf, Byens Lys.
  • Andet ·

Rabarberbladet

Rabarberbladet er en ultra lokal avis, der bringer breaking news og andre ting fra Rabarberkvarteret. Det skrives af frivillige skribenter og redigeres af journalisterne Anders Haahr Rasmussen og Martin Selsøe Sørensen.
  • Radio ·

Wimbledon 2015-2017

Alle ugens hverdage sætter værten Anders Haahr Rasmussen - samt håndplukkede gæster - ord på den hvide sport, og foruden at bringe lytterne ajour om kampene på græsplænerne i Wimbledon, vil der være rig lejlighed til at meditere på denne smukke og sommerlige sports mange facetter.
  • Anmeldelse ·

Kaos i det kridhvide patriarkat

En anmeldelse af Aidt, Knutzon & Moestrup, Frit flet.

I december udkom tidsskriftet Kritik i sin 212. udgave. De havde bedt mig skrive om bogen Frit flet. De havde den frækhed at kalde mig Anders Haahr Pedersen i kolofonen, så jeg tænkte, at de så til gengæld ville tilgive mig at gengive teksten her under mit rigtige navn.
  • Anmeldelse ·

Så legede vi, at jeg var manden

En anmeldelse af Morten Wagner, Datingkongen, og Jacob de Lichtenberg, Datingens psykologi.

Det kan være sjovt at flirte, men kan det også være progressivt? To bogudgivelser skildrer den heteroseksuelle parringsleg i pinefulde detaljer. Den handler forbløffende lidt om det modsatte køn
  • Bog ·

Mandens byrde

Normen gemmer sig som træer i en skov. Det allermest udbredte er også det sværeste at udpege. Netop sådan er det med den hvide, heteroseksuelle middelklassemand.
  • Anmeldelse ·

Blind mand anklager

En anmeldelse af Hans Bonde, Fordi du fortjener det.

Lad os sige, at en mand træder ind i et rum fyldt med mennesker og begynder at råbe op. Lad os sige, at han er grov at høre på, at han kaster om sig med løse beskyldninger og fornærmer folkene omkring sig, gør dem utilpas eller ophidsede, sådan at de beder ham om at gå sin vej eller holde sin mund.
  • Klumme/essay ·

Midt i en stille revolution

Her mellem jul og nytår kører en serie på Informations kultursider, hvor en håndfuld af avisens skribenter har fundet et billede af deres forældre frem og skrevet et lille essay om det og dem. "Familieportrættet" hedder serien...
  • Anmeldelse ·

En krammer til Fetterlein

En anmeldelse af selvbiografien Fetterlein – Forført af livet.

Første gang jeg så Frederik Fetterlein var på en Q8-tankstation på Lolland. Det var vist i 1992 eller 1994, jeg har været 13-15 år gammel og var med familien på vej hjem i folkevognsrugbrødet fra bilferie i Holland eller Tyskland, den slags detaljer fortaber sig i tågerne.
  • Artikkel ·

Kongen og knægten

Roger Federer og Rafael Nadal har stået over for hinanden i flere store finaler end nogen andre. Mens vi ser på den næste, tegner Anders Haahr Rasmussen et portræt af en af sportshistoriens største rivaliseringer, der har givet tennissporten nyt liv.
  • Artikkel ·

Den hvide mands byrde

Hvad stiller en hvid mand egentlig op med al den snak om racisme og sexisme? Er der andet at hente end dårlig samvittighed? Information har sendt en repræsentant fra verdens vel nok mest privilegerede mindretal på udkig efter et holdbart forhold til kritikken.
Alle udgivelser er indlæst
Der er sket en fejl, prøv venligst igen

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere